Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vf 20 jaar

Editorial

19 juni 2018

Begin jaren 90 begon ik in te zien dat fondsenwerving eigenlijk een vak is en niet een soort uit de hand gelopen vrijwilligerswerk. Bij een vak hoort een medium. Daarom hebben we in 1998 Funds Magazine opgericht, later omgedoopt tot Vakblad Fondsenwerving. Eerst met een hoofdletter maar sinds enige tijd met een kleine letter: Vakblad fondsenwerving. Daar zullen we ons nog wel een paar keer in vergissen.

door Jaap Zeekant

Terugkijken doen we niet. Daarvoor hebben we in 2017 het dubbeldikke nummer 100 van het blad gemaakt. Het zich snel uitbreidende team van Vakblad fondsenwerving kijkt vooruit. We gaan door met het steeds verder verbeteren van de inhoud van de acht nummers die we voor elke jaargang maken. Mensen zullen vaak centraal staan in het blad, zoals in dit nummer Joep Verboeket en Gea Broekema. We blijven nieuwe ontwikkelingen in een heel vroeg stadium signaleren en erover schrijven. Dat fondsenwerving niet los gezien kan worden van de doelstellingsactiviteiten blijft leidend. We zullen dan ook vaker schrijven over de impact, die mogelijk wordt gemaakt met het geld dat fondsenwervers ophalen en die door social enterprises wordt gerealiseerd. We gaan ook meer aandacht besteden aan onderzoeksjournalistiek en zullen daarbij ook de samenwerking zoeken met week- en dagbladen. In de journalistiek is de laatste jaren samenwerking tussen allerlei media heel populair geworden. Het statuut staat echter onveranderd voor de onafhankelijkheid van de redactie.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 20-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close