Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Kunnen vermogensfondsen echt helpen maatschappelijke problemen op te lossen?

16 mei 2017

Maatschappelijke en politieke spanningen in Nederland en Europa nopen vermogensfondsen hun koers aan te passen. Hoe kunnen zij goede doelen helpen urgente problemen aan te pakken in deze onzekere tijden? Suzanne Kooij geeft haar reactie op Ariadnes Forecast 2017.

door Suzanne Kooij (gastauteur)

Een filantropisch trendrapport dat niet vrolijk stemt: dat is het resultaat van het Europese netwerk Ariadne dat aan 175 Europese vertegenwoordigers van vermogensfondsen vroeg een blik op de nabije toekomst te werpen. De Forecast for Social Change and Human Rights Funders 2017 kan er niet omheen: toenemende internationale instabiliteit, polariserende samenlevingen, groeiend populisme, meer islamofobie en antisemitisme, verdere uitsluiting van armen, een drastisch verslechterende positie van vrouwen, LBGT’s en minderheden, steeds minder ruimte voor civil society, mensenrechten onder grote druk en een aanhoudende vluchtelingencrisis.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Trends Vf 19-3 Suzanne Kooij

Suzanne Kooij (gastauteur)

Gastauteur

Suzanne Kooij is secretaris van SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie), een platform dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van drie zelfstandige brancheorganisaties (Goede Doelen Nederland, FIN en CIO). Het doel van SBF is het bevorderen van goede randvoorwaarden voor een optimaal functionerende filantropische sector. SBF overlegt met de overheid inzake voorgenomen beleid, wet- en regelgeving en uitvoeringskwesties.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close