Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Ingrijpende gevolgen Europese Privacywet

1 maart 2017

In 2018 treedt de nieuwe Europese privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. Voor elke organisatie, commercieel of non-profit die data registreert en of verwerkt, heeft deze wet ingrijpende gevolgen. Tijd voor een wake-up call!

door Gastauteur

Veel commerciële bedrijven geven nu al aan de deadline van mei 2018 niet te halen. Vooral de documentatieplicht blijkt in de praktijk weerbarstig. Goede doelen zijn vaak nog maar net begonnen met het aanpassen van hun processen. Van hen wordt verwacht dat zij integer omgaan met persoonlijke gegevens van (potentiële) donateurs of maatschappelijke belanghebbenden. Het onwettig verzamelen van persoonlijke gegevens kan het beeld van een hele sector negatief beïnvloeden. Welke maatregelen moeten er worden genomen om straks aan de wet te voldoen?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 19-1

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close