Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Thuisgesprekken met erflaters

1 oktober 2016

Bij weinig goede doelen staat het in het programma: gesprekken bij mensen thuis. Terwijl in de eigen vertrouwde omgeving van de donateur veel informatie te krijgen is door een uur samen koffie te drinken en te luisteren naar de donateur.

door Jaap Zeekant

Het Diabetes Fonds laat (t)huisgesprekken uitvoeren. Vragen die het Diabetes Fonds zich voorafgaand stelde waren onder andere: wat beweegt de (trouwe) donateurs om de organisatie te steunen? Zijn de meeste patiënt (geweest) of zijn het juist betrokken mensen die geven aan meerdere gezondheidsfondsen? Geven mensen uit innerlijke overtuiging of hebben zij het van hun ouders meegekregen? Maar ook vragen rond nalaten: waarom kiezen mensen ervoor om na te laten aan familie of aan goede doelen? Waarom wordt voor een aantal goede doelen gekozen en niet voor alle die bij leven ondersteund worden? Kan het Diabetesfonds iets doen om mensen te inspireren om de organisatie te steunen via het testament?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-5 Nalatenschappen

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close