Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vertrouwen als basis voor het toezicht op de filantropie

28 maart 2016

Bij zijn afscheid als interim-directeur van het CBF, op 1 maart 2016, hield Dedan Schmidt een bevlogen speech, die blijk gaf van vertrouwen in het vermogen van de fondsenwervingssector om zichzelf op orde te houden.

door Jaap Zeekant

Nadat de overheid en de filantropische sector elkaar in 2011 hadden gevonden in het Convenant Ruimte voor Geven, werd duidelijk dat de fondsenwervende instellingen op een nieuwe manier inhoud moesten geven aan zelfregulering. Ze moesten hun best doen om het onder druk staande publieksvertrouwen te herwinnen. Begin 2014 kwam interim-manager en organisatieadviseur Dedan Schmidt zijn opwachting maken binnen de goededoelensector. Hij kreeg de taak om het CBF, dat zelf ook steeds meer kritiek kreeg, door een periode van ingrijpende veranderingen te loodsen en samen met de sector en de brancheorganisaties het nieuwe toezichtstelsel vorm te geven.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close