Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Er waait een nieuwe wind door het CBF

28 maart 2016

Met de recente berichtgeving over de nieuwe erkenningsregeling lijkt er een nieuwe wind door het CBF te waaien. Nu Roline de Wilde is aangetreden als directeur zou je bijna zeggen: een nieuwe lente en een nieuw geluid. Dat mag ook wel, want het CBF was nou niet bepaald de meest populaire instelling in de filantropische sector.

door Jaap Zeekant

De nieuwe directeur van het CBF is sociaal geograaf en was eerder regiodirecteur Noord-Holland en Utrecht bij Natuurmonumenten. Daarvoor heeft ze bij Natuurmonumenten onder andere de afdeling projectmanagement opgericht. Eerder was ze HR-manager en werkzaam als organisatieadviseur. Roline: “Het is tijd voor verandering. Alles is in beweging. Komend jaar wordt voor het CBF cruciaal. Wij hebben de goede koers te pakken. Dat merken we ook uit de reacties op onze plannen. De goededoelensector roept om een stevige toezichthouder die tegelijk ook sparringpartner wil zijn. Daar gaan we voor.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close