Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuw! Eén erkenningsregeling voor alle goede doelen

8 maart 2016

Het heeft even geduurd, maar na een intensieve voorbereiding is 1 januari de nieuwe erkenningsregeling Goede Doelen gestart. Organisaties kunnen zich nu aanmelden om zich te laten erkennen. In het voorjaar van 2016 worden naar verwachting de eerste erkenningen afgegeven. Het is de bedoeling dat de verschillende bestaande keurmerken komen te vervallen. Met een erkenning maak je zichtbaar dat je aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoet en zaken op orde hebt. Verwacht wordt dat over drie jaar het overgrote deel van de goede doelen een erkenning heeft.

door Gastauteur

Brede input vanuit de sector

De nieuwe erkenningsregeling vloeit voort uit het convenant tussen overheid en de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). De erkenningsregeling en bijbehorende normen zijn met brede input vanuit de sector ontwikkeld door de brancheorganisaties Instituut Fondsenwerving (IF) en Goede Doelen Nederland, in samenwerking met de nieuwe toezichthouder CBF. In diverse dialoogsessies is een eerste concept van de normen besproken met goede doelen, vertegenwoordigers van donateurs en consumenten en de wetenschap. De normen gaan niet alleen over middelen en bestedingen, maar ook over de projecten, de effecten en de maatschappelijke betekenis. De toezichthouder zal daar ook op toetsen. 

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 18-1

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close