Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De 'doenateurs' van Natuur & Milieu)

1 oktober 2015

In 2008 werd bij Natuur & Milieu van de ene op de andere dag een vaste subsidie van 1.8 miljoen per jaar stopgezet, dat was bijna een derde van het totale budget. De organisatie moest zichzelf in kort tijdsbestek opnieuw uitvinden. Tegenwoordig verkopen ze zonnepanelen en elektrische auto’s. Directeur campagnes Olof van der Gaag vertelt ons over de opmerkelijke transformatie die de organisatie doormaakte en de unieke manier van fondsenwerving die er werd ontwikkeld.

door Wiebe de Graaf

Begin 2008 was Natuur & Milieu een klassieke lobbyorganisatie. Men richtte zich op de overheid en andere institutionele kanalen, medewerkers hielden zich in hoofdzaak bezig met het opstellen van rapporten, het schrijven van brieven aan de Tweede Kamer en het voeren van gesprekken met ambtenaren. Een gezonde en duurzame wereld bereikte je door het verbeteren van weten regelgeving, dacht men, en de overheid subsidieert dit.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-6

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close