Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Een like op Facebook is nog geen donatie

Onderzoek

1 september 2015

Goede doelen en andere fondsenwervende organisaties zijn al enige jaren druk bezig om de sociale media in te zetten als communicatie-instrument. Zo heeft WNF Nederland op Facebook 233.000 likes verzameld en is daarmee het meest gelikete goede doel van Nederland.

door Gastauteur

Maar een like is nog geen donatie. Een digitale duim omhoog is vrijblijvend en gemakkelijk. Is de liker ook bereid tot financiële steun? Tot nu toe zijn sociale media nog niet op grote schaal ingezet als fondsenwervend kanaal. De doneerknop van Facebook brengt hier mogelijk verandering in. Waarschijnlijk zal dit kanaal niet door alle donateurs massaal gebruikt gaan worden, zo blijkt uit recent onderzoek van Motivaction naar de digitale leefstijlen van mensen. Het digitalitymodel van Motivaction geeft antwoord op de vraag waarom sommige mensen er geen enkel probleem mee hebben om alles wat zij meemaken online te delen met anderen, terwijl andere mensen uitermate terughoudend zijn in de omgang met sociale media en er het liefst niets mee te maken willen hebben. Door inzicht te geven in de onderliggende houding en waarden ten aanzien van het digitale domein (digital values) kunnen verschillen in digitaal gedrag verklaard worden.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Facebook Online Fondsenwerving Social Media Vf 17-5 Femke Konings Jorrit Hoekstra Motivaction

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close