Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Steeds meer op de markt voor social network fundraising

1 februari 2015

De ontwikkeling van tools voor social network fundraising is in volle gang. Telkens als we weer iets nieuws op het spoor komen, schrijven we erover.

door Jaap Zeekant

Bij Mobillion begon het met platform iGive, een aantal jaren geleden. Daarmee konden mensen in hun vriendenkring geld ophalen voor de acties die ze deden. Nu is er Kentaa. Vanaf het begin stond bij Mobillion vast dat de ervaring van goede doelen met iGive de basis zou zijn voor verdere innovatie. Marc Schoutens, directeur: “We hebben voortdurend gemeten, we volgen alles, gingen na hoe de conversie was, bekeken wat mensen wel en wat ze niet deden op het platform. Maar ook: wat verwachten de fondsenwervende instellingen wel en niet van zo’n social fundraising tool.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close