Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Online geven groeit

1 februari 2015

Online geven groeit in een gestaag tempo door. Vooral jongere en hoger welstandigen doen grotere donaties, dan de traditionele directmaildonoren. Je zou dit als de voorhoede kunnen zien van nieuwe generaties onlinegevers.

door Jaap Zeekant

EDM en Mark&Mini presenteerden op de Nationale Vakdag Fondsenwerving 2014 een case met de Nederlandse Brandwonden Stichting en een met de Nierstichting. Met een slimme oplossing kan Mark&Mini het onlineverkeer matchen met de gegevens uit een omvangrijke segmentatiedatabase, zoals het GeoMarktprofielsysteem van EDM, met heel veel relevante klantgegevens. Op deze manier wordt veel meer inzicht verkregen in de onlinedoelgroep en kan deze vergeleken worden met de off-linedoelgroep. Op die manier komen relevante gegevens van gevers, zoals geotype, levensfase, inkomen, opleiding en vele andere socio- demografische kenmerken en lifestylekenmerken in beeld.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close