Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ook bij de huis-aan-huiscollecte slaat de innovatie toe

1 januari 2015

Het organiseren van een landelijke collecte is nog altijd een hele klus. Maar er is software op de markt om dat proces te ondersteunen en efficiënter te maken.

door Jaap Zeekant

Meer en meer collecteorganisaties brengen hun collectanten in een database onder. In de vroege jaren 90 was de Nederlandse Brandwonden Stichting de eerste landelijke collecteorganisatie die alle collectanten en wijkhoofden in een database onderbracht. Voor vele collecteorganisaties gold tot ver in de nieuwe eeuw, dat de collectanten alleen in de kaartenbakjes te vinden waren, bij de lokale collecteorganisatoren en wijkhoofden. Op die manier is rechtstreekse communicatie met je belangrijkste vrijwilligers bijna onmogelijk. Nu meer organisaties de collectanten in de database hebben, komt het gebruik van slimme software om de collecte te ondersteunen binnen het bereik.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Collecteren Innovatie Vf 17-1 Huis-aan-huiscollecte

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close