Advertentie

Advertentie

Advertentie

Nederlandse Hartstichting collecteert digitaal, in plaats van huis-aan-huis

Werving

22 mei 2020

De Coronacrisis heeft een aantal landelijke huis-aanhuiscollectes onmogelijk gemaakt. Hoewel er wordt nagedacht over inhaalmogelijkheden, is dat een bittere pil voor de goede doelen in kwestie. Niet alleen vallen er belangrijke inkomsten weg, maar het is ook teleurstellend voor de tienduizenden collectanten die er klaar voor waren zich voor hun doel in te zetten. Dit jaar komen deze ambassadeurs van hun goede doel niet aan de deur.

door Jaap Zeekant

Intussen hebben enkele organisaties razendsnel besloten om een onlinevariant uit te proberen, waarover we rapporteren op www.fondsenwerving.nl. Naast ZOA en het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten was dat ook de Nederlandse Hartstichting (NHS) die als eerste een landelijke, digitale collecte uitrolde voor de collectanten die normaal de huis-aanhuiscollecte lopen. Begin jaren 90 was ik zelf verantwoordelijk voor de huis-aan-huiscollecte van de Hartstichting. Leuk om u er nu over te rapporteren.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Collecteren Hartstichting Donor Journey Jeroen de Rooij Mobile Interaction Company Vf 22-3 Ronald Schouten

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is journalist, fondsenwerver en ondernemer. Hij was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving en ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector. Sinds ruim 45 jaar is Jaap serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Close