Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Verander de wereld, begin een bedrijf

1 september 2014

Ze is de oprichtster van War Child, waar ze nog steeds bestuurder is. Maar nu is Willemijn Verloop vooral actief in het stimuleren van de socialenterprisesector in Nederland. Ze schreef er, samen met Mark Hillen, een boek over.

door Jaap Zeekant

“Wat me zo trekt aan de socialenterprisesector is dat er op een hele ondernemende en innovatieve manier aan maatschappelijke impact wordt gewerkt. Het werk wordt niet alleen door ngo’s, overheid en goede doelen gedaan, maar steeds meer ondernemers betreden het veld. Ze zetten hun ondernemers-skills niet alleen in voor winst en nog meer winst, maar pakken een maatschappelijk probleem aan dat hen na aan het hart ligt, en ze zoeken structurele duurzame oplossingen. Zij zijn de voorlopers, ‘de change agents’, naar een nieuw economisch model. Dat vind ik mooi.” Het gesprek met Willemijn Verloop is begonnen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Boeken War Child Vf 16-5 Annie Connect Leo Dijkgraaf Mark Hillen Willemijn Verloop

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close