Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Het dilemma van SEPA-incasso’s

Column

15 december 2013

Met ingang van 1 februari 2014 verandert de wetgeving voor de incassomachtiging. Dit is het minder bekende deel van de nieuwe SEPA-wetgeving. SEPA eist namelijk dat voor de uitvoering van iedere incasso een machtiging bestaat, die is voorzien van een handtekening. Een telefoonlog of het aanvinken van een tickbox op een website volstaat niet langer. De handtekening kan traditioneel worden gezet met een pen of elektronisch worden afgegeven. Lastig is het echter, dat er geen instantie is die een elektronische handtekening accordeert.

door Gastauteur

De Nederlandse banken, waarmee uiteindelijk een incassocontract wordt afgesloten, geven op dit moment aan dat ze ondanks de nieuwe wetgeving ook vanaf 1 februari 2014 een opgave tot incasso zullen blijven uitvoeren, als deze ‘slechts’ is gebaseerd op een telefoonlog van een callcenter of aangevinkt op een website. Een storneringsverzoek van een gever zullen ze echter onmiddellijk uitvoeren.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-7

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close