Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

De fuck in charity

Column

15 december 2013

Eind van het jaar ging het hele land weer te biecht. In de kerk die tegenwoordig zieltjes werft per tv-commercial. Of gewoon thuis bij de haard. We worden collectief week. Blikken twee weken lang terug. Denken na over de zin van het leven. Willen na een jaar nemen ook wel eens geven. En goede doelen – wel goed maar niet gek – spelen zich en masse in de kijker. En waarmee?

door Gastauteur

Je hebt dood-en-verderfcampagnes. Een tranentrekkende mix van malaria, tentenkampen, vioolmuziek en Paul van Vliet. Je hebt compilatiecampagnes. Met in slow motion springende panters, panda’s en pinguïns. Afsluiten met een baby orang-oetan. Operamuziek, Paul van Vliet eronder en klaar is Kees. Heel modern zijn tenslotte sponsorcampagnes. De Hartstichting met Becel. Unicef met Pampers en Libresse met Oxfam Novib. De goede doelen springen hier niet op de bagagedrager van Paul van Vliet, maar van rijke adverteerders. Die per verkochte verpakking een centje storten. Zwaankleefaanvertising.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-7

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close