Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Het is een wedstrijd om te winnen. Dus moeten we hem spelen om te winnen

16 juni 2013

De aangekondigde veranderingen in de loterijwetgeving, hebben ook gevolgen voor de Support Actie. Ons gesprek met directeur Peter Smit ging ook over maatschappelijk ondernemerschap.

door Jaap Zeekant

Peter Smit heeft de leiding van de Grote Club Actie en de Support Actie. Hij ziet zichzelf vooral als maatschappelijk ondernemer: "Je moet zaken niet nemen voor wat ze zijn, maar vanuit betrokkenheid en gedrevenheid aanpakken. Als econoom vlieg ik het wel graag vanuit de financiële mogelijkheden aan. Zo werk ik nu en zo pakte ik het aan in mijn vorige functie, bij Stichting de Vechtse Banen. Twintig jaar had hij de leiding bij deze vierhonderdmeterbaan en ijshockeystadion. Hij exploiteerde de accommodatie zonder gemeentelijke subsidie, waarvan toen het gemiddelde in die sector anderhalf miljoen euro bedroeg.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close