Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwerving is de kern van de missie

16 juni 2013

Wat maakt goede fondsenwerving goed? Clayton Burnett and Associates publiceerde in februari 2013 het rapport van een onderzoek, dat in hun opdracht is uitgevoerd.

door Jaap Zeekant

Het onderzoek is gedaan door prof. Adrian Sargeant (Indiana University) en dr. Jen Shang. Ze interviewden eerst twintig consultants en directeuren van toonaangevende fondsenwervende instellingen. De geïnterviewden moesten de vraag beantwoorden welke organisaties naar hun idee uitzonderlijk goede fondsenwerving hadden gerealiseerd. Aan de vijf organisaties die daar uitrolden, vroegen de onderzoekers hoe zij hun succes hadden bereikt en welke grote uitdagingen de fondsenwervers hadden moeten overwinnen. Onderzoeksvraag en antwoord zijn relevant voor elke fondsenwerver. Ik had er een lang gesprek over met Alan Clayton, vorig jaar nog onze topspreker op de Vakdag Fondsenwerving.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-3

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close