Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

The past is funding today, but what about tomorrow?

15 oktober 2012

Op 1 oktober verzorgde het Engelse Institute of Fundraising een congres over de werving van erfenissen en legaten in het United Kingdom. Theo Hesen ging, zag, hoorde en doet verslag met een vrije samenvatting van presentaties en discussies.

door Gastauteur

Dagvoorzitter Claire Routley, onlangs gepromoveerd op het onderwerp Legacy Marketing, startte met een algemene update. In de eerste helft van 2012 zijn de inkomsten uit erfenissen in de UK weer licht gegroeid, met tweeënhalf procent. Dat geeft hoop, want in de periodes daarvoor stond deze inkomstenbron ook in de UK onder druk. Het aantal erfenissen en legaten blijft redelijk stabiel, maar ze zijn beduidend minder waard. Onroerend goed en waardepapieren, goed voor zestig procent van de waarde van erfenissen in de UK, hebben veel last van waardedalingen in de afgelopen jaren, net als in Nederland. De stijging wordt daarom niet gezien als het begin van een nieuwe trend. Bovendien is de stijging mede veroorzaakt door enkele zeer grote erfenissen. Zo ontving een goed doel een erfenis van ruim vijf miljoen pond. Op langere termijn wordt wel verbetering verwacht, maar die is vooral gebaseerd op het aantrekken van de economie. Dat blijft dus spannend. De ontwikkelingen zijn gebaseerd op research van Legacy Foresight (www.legacyforesight. co.uk), dat onderzoek doet naar de ontwikkelingen op het gebied van erfenissen voor goede doelen en ieder kwartaal een benchmark publiceert van ruim vijftig goede doelen.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-5

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close