Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Staatssecretaris Frans Weekers over de Geefwet en meer

15 augustus 2012

Sinds het ‘Convenant' in 2011 door de betrokkenen werd ondertekend, lijken de overheid en de filantropische sector elkaar gevonden te hebben. Ondanks verschillen van inzicht, is er overleg op allerlei niveaus. Het elders in de samenleving aan erosie onderhevige poldermodel lijkt hier nog springlevend.

door Gastauteur: Maarten de Vries, Gastauteur

De Nederlandse samenleving verandert. Mensen zijn minder vaak lid van een vakbond, politieke partij of kerkgenootschap dan vroeger. Dat wil niet zeggen dat hun betrokkenheid minder is. Maar meer dan vroeger wordt hun keuze vooral ingegeven door persoonlijke interesse en minder door het verlangen opgenomen te worden in een gemeenschap. Wanneer burgers prioriteit geven aan hun individuele wensen boven hun gemeenschappelijk geachte noden, dan zal het maatschappelijk middenveld daarop moeten inspelen. Nu het verkrijgen van subsidies moeilijker wordt, moeten we ons meer richten op het verkrijgen van donaties van geëngageerde burgers en bedrijven. Het helpt als wet- en regelgeving daarop inspelen. Hoog tijd om daarover met de staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, te spreken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-4

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close