Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fondsenwervingen schouwburg en Philharmonie Haarlem

15 juni 2012

De directie van de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem, sinds 1965 samen ondergebracht in een onafhankelijke stichting, is nu zo'n vier jaar serieus bezig met fondsenwerving, na een opstartperiode van twee jaar.

door Marthe Damman

De Schouwburg is een middelgroot theater met 650 stoelen. De Philharmonie heeft een zaal met 1200 en één met 400 stoelen. Iris Koffijberg werkt er inmiddels vier jaar als fondsenwerver, in nauwe samenwerking met Jaap Lampe, een van de twee directeuren. Jaap Lampe: “Een hedendaagse culturele onderneming kan niet zonder uitgebreide fondsenwerving. We zijn het aan onze stand verplicht aanvullende eigen fondsen te werven en voor het draagvlak in de samenleving ook sponsors en particuliere gevers te strikken. Er was in Haarlem geen grote traditie op dit punt, we moesten het van de grond af aan opbouwen en dat hebben we meteen grondig aangepakt.” Koffijberg: "Ik kwam binnen toen de Schouwburg net verbouwd was. Relatiebeheer had even stil gelegen. Ik ben geloof ik persoonlijk bij iedereen thuis geweest. Ze kregen allemaal een ornament van ons, zoals die ook aan de buitenkant van de Schouwburg zitten."

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-3

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close