Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De Goededoelenbedrijfscoöperatie

Column

15 juni 2012

Den Haag heeft er zijn handen vol aan: moet Nederland zich nu wel of niet op korte termijn conformeren aan drieprocentsnorm? Hierover zijn de meningen sterk verdeeld. Het blijkt geen eenvoudige discussie. De verkiezingen in september geven vast en zeker meer duidelijkheid over de opinie van de burger. Nu wil ik me hier niet gaan mengen in deze discussie. Maar met een terugtrekkende overheid en druk op de charitatieve sector komt bij mij wel een andere vraag opzetten: willen we op korte termijn accepteren dat goededoelenorganisaties relatief veel overheadkosten en investeringen maken?

door Gastauteur

De economische basisprincipes van Keynes sluiten hier bij aan. In slechte tijden dienen we volgens hem juist te investeren om zodoende de negatieve spiraal te doorbreken. Hoe strikt moet de charitatieve sector momenteel dan ook vasthouden aan zelf opgelegde strenge doelstellingen op het gebied van kostenbeheersing? Juist nu, op het moment dat ngo’s zwaar onder druk staan vanwege afnemende subsidies en inkomsten. Zouden we niet beter de tijd kunnen nemen om charitatieve organisaties te reorganiseren en te professionaliseren om zodoende klaar te zijn voor de toekomst? Dit leidt op korte termijn wellicht tot een stijging van de kosten. Maar we zullen er op lange termijn de vruchten van plukken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 14-3

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close