Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Mijn eenmalige gift per 1 april verstuurd als alternatief acceptgiro

Nieuws

3 april 2023

Goede doelen die Mijn eenmalige gift gaan gebruiken als alternatief voor de acceptgiro, zijn per 1 april officieel overgestapt. De acceptgiro zal per 1 juni niet meer worden verwerkt. Goede Doelen Nederland moedigt donateurs aan om, als zij nog willen doneren via acceptgiro, het formulier voor 15 mei op te sturen.

Mijn eenmalige gift is het door de sector ontwikkelde alternatief voor de acceptgiro.
Mijn eenmalige gift is het door de sector ontwikkelde alternatief voor de acceptgiro. © Toolkit Goede Doelen Nederland

door Redactie Vf

Mijn Eenmalige gift is een door de branche ontwikkeld alternatief dat nu gebruikt kan worden door goede doelen. De opvolger van de acceptgiro is beschikbaar in twee versies: een versie voor mensen die het papier met pen willen invullen, en een versie voor mensen die het voor de attentiewaarde gebruiken.

Acceptgiro-verwerker Currence kondigde in 2021 aan per juni 2023 te stoppen met het verwerken van de gele betaalformulieren vanwege de terugloop van het aantal opgestuurde acceptgiro’s. Veel mensen stapten de afgelopen jaren over op digitale betalingsmethoden. Goede doelen ontvingen echter nog veel donaties per acceptgiro. 

Vakblad fondsenwerving schreef eerder over de totstandkoming van Mijn eenmalige gift en hoe de sector aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van het alternatief werkt. Lees dat artikel hier.

Meer over Direct Mail Goede Doelen Nederland Fondsenwerving Acceptgiro Currence Mijn eenmalige gift

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close