Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stichting Donateursbelangen genomineerd voor Nederlandse Privacy Awards

Nieuws

6 januari 2023

Stichting Donateursbelangen is genomineerd voor de Nederlandse Privacy Awards 2023 van Platform voor de Informatiesamenleving ECP en Privacy First. De Awards worden uitgereikt aan organisaties ‘die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken.’ De uitreiking vindt plaats op 25 januari.

De Nederlandse Privacy Awards 2023 worden uitgereikt op 25 januari.
De Nederlandse Privacy Awards 2023 worden uitgereikt op 25 januari. © Nederlandse Privacy Awards

door Redactie Vf

Stichting Donateursbelangen werd in december 2021 opgericht met als doel aandacht te vragen voor de belangen van particuliere donateurs. De organisatie van de Privacy Awards nomineerde de stichting vanwege de focus op de juiste toepassing van dataminimalisatie; het niet meer data verzamelen dan strikt noodzakelijk voor het doel. Via haar database maakt Donateursbelangen inzichtelijk welke persoonsgegevens door een donateur moeten worden gedeeld en waarvoor deze dan worden gebruikt.

‘Donateursbelangen is genomineerd omdat ze op een positieve manier bijdragen aan het privacy-bewustzijn van donateurs,’ schrijft de organisatie van de Awards op haar website. ‘Daarnaast zorgt hun database ervoor dat goede doelen kritisch zijn op welke persoonsgegevens ze verzamelen, voor welk doel en de mate van transparantie daaromtrent.’

Zeven genomineerden

ECP en Privacy First hebben nog zes andere organisaties genomineerd, waaronder Cyberkaart (kaart met datalekken sinds 2016), MediaJungle (privacy-educatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking) en Anonimizer (privacy-proof publiceren van o.a. documenten en foto’s). De Nederlandse Privacy Awards worden uitgereikt in vier categorieën: consumentenoplossingen, bedrijfsoplossingen, non-profit en een aanmoedigingsprijs.

Meer over Privacy Transparantie Data Stichting Donateursbelangen Cybersecurity ECP Nederlandse Privacy Awards Privacy First

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close