Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vernieuwde VriendenLoterij schenkt bijna 134 miljoen aan aangesloten goede doelen

Nieuws

16 februari 2022

Het bedrag dat de VriendenLoterij dit jaar schenkt aan de goede doelen die bij de loterij zijn aangesloten is 134 miljoen euro. Het is de eerste keer dat de VriendenLoterij een schenking van een bedrag met negen cijfers doet, mede vanwege de samenvoeging van de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij in augustus 2021.

Het totaalbedrag dat de VriendenLoterij uitdeelt in 2022 in bloemen in het Openluchtmuseum in Arnhem.
Het totaalbedrag dat de VriendenLoterij uitdeelt in 2022 in bloemen in het Openluchtmuseum in Arnhem. © Jurgen Jacob Lodder

door Redactie Vf

De 1,1 miljoen deelnemers van de VriendenLoterij spelen voor sociale (zorg)doelen en de Nederlandse kunst en cultuur. ‘De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met cultuur,’ reageerde Dorine Manson, managing director van de loterij. Volgens haar gaan 95 miljoen euro direct naar de cultuursector en de overige 39 miljoen gaat naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn in Nederland.

Huis van Herinnering

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem werd dinsdag verrast met een extra schenking van 640.000 euro voor het ‘Huis van Herinnering’, een huis op een straat met typisch naoorlogse doorzonwoningen. Dat huis krijgt een herkenbare inrichting uit de tijd dat veel mensen die nu lijden aan dementie in de kracht van hun leven stonden. Er wordt een programma ontwikkeld waarmee de ouderen op een veilige manier herinneringen kunnen ophalen.

Directeur Teus Eenkhoorn werd verrast door Jamai Loman en Geert Friebel van de VriendenLoterij. ‘Dit is voor ons de eerste belangrijke stap op weg naar de realisering van het project, een fantastische start waar we de VriendenLoterij erg dankbaar voor zijn.’

Teus Eenkhoorn met de cheque van de Vriendenloterij (C) Jurgen Jacob Lodder

Niet alleen het Openluchtmuseum kreeg een extra schenking: ook onder andere het NEMO Science Museum, Land Art Flevoland, het Mural Museum Nederland en het Limburgs Museum mochten een financieel steuntje in de rug ontvangen.

Meer over Cultuur Zorg VriendenLoterij Sociale projecten Dorine Manson Nederlands Openluchtmuseum NEMO Teus Eenkhoorn

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close