Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

BankGiro Loterij samengevoegd met VriendenLoterij

Nieuws

18 augustus 2021

De BankGiro Loterij, onderdeel van de Goede Doelen Loterijen, is per 16 augustus 2021 samengegaan met de VriendenLoterij en opereert vanaf nu onder die vlag. De vernieuwde VriendenLoterij steunt nu niet alleen organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen, maar ook culturele instanties en organisaties.

Het nieuwe logo van de VriendenLoterij (per 16 augustus 2021)
Het nieuwe logo van de VriendenLoterij (per 16 augustus 2021)

door Marijn Thijs

Kansspellandschap

Met de samenvoeging spelen de Goede Doelen Loterijen in op het veranderende kansspellandschap, vertelt Director of Communications bij Novamedia Martijn van Klaveren. ‘We denken dat we met twee extra sterke loterijen (de PostcodeLoterij en de nieuwe VriendenLoterij) het best succesvol kunnen blijven in de veranderende, drukkere kansspelmarkt. Door deze loterijen samen te voegen krijg je een win-win situatie voor deelnemers en goede doelen. Deelnemers spelen om een hogere prijzenpot, krijgen allemaal de VIP-KAART die BankGiroLoterij-spelers al kregen en doen allemaal mee met het wekelijkse Bingospel. En doordat we de samenvoeging doen, gaan wij ervan uit dat we een betrouwbare financier kunnen blijven voor de goede doelen die wij steunen. Dat is het allerbelangrijkst.’

De Goede Doelen Loterijen hebben de betrokken partijen - de goede doelen, de culturele instellingen en de deelnemers - allemaal op de hoogte gesteld van de veranderingen, maar hebben er verder nog niet over van de daken geschreeuwd. ‘We hebben de deelnemers op verschillende manieren per brief of per mail over de veranderingen geïnformeerd,’ zegt Van Klaveren. ‘De meeste mensen begrijpen het; het is voor hen ook verleidelijk omdat de prijzenpot bijna twee keer zo hoog is en er meer voordelen voor ze zijn. Binnenkort lanceren we de eerste campagne in de nieuwe stijl en treden we er echt mee naar buiten.’

Wat verandert er voor deelnemers? 

Voor deelnemers verandert er niet zo veel. De deelname van BankGiro Loterij spelers is automatisch omgezet naar een VriendenLoterij-lot, maar zij blijven wel primair spelen voor de culturele doelen. Deelnemers die specifiek kozen om voor één culturele instelling te spelen, blijven dat onder de vlag van de VriendenLoterij ook doen.

De lotnummers van de VriendenLoterij-spelers worden omgezet naar de laatste vijf cijfers van het IBAN, aangevuld met twee letters; het lotnummer waarmee deelnemers aan de BankGiro Loterij speelden. De prijs van een lot verandert in de nieuwe opzet niet.

Mensen die aan beide loterijen meededen, blijven simpelweg meespelen zoals ze al deden en hebben zodoende twee loten voor de vernieuwde VriendenLoterij. ‘Als je met twee loten meespeelt ben je daarover geïnformeerd,’ aldus Van Klaveren.

Vijftien trekkingen

In totaal zullen er vijftien trekkingen per jaar van de nieuwe VriendenLoterij zijn, twaalf maandelijkse en drie speciale extra trekkingen. Ook doen alle deelnemers mee met het wekelijkse Bingospel. Ook de naam van het tv-programma BankGiro Loterij Miljonairs verandert per 28 augustus naar ‘VriendenLoterij Miljonairs’. 

FAQ 

De VriendenLoterij heeft een Frequently Asked Questions-pagina opgezet met de antwoorden op de meest voorkomende vragen. 

Meer over Cultuur Loterijen Goede Doelen Loterijen BankGiro Loterij PostcodeLoterij Loterijstelsel VriendenLoterij Kansspelen Martijn van Klaveren Welzijn

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close