Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Bedrijven oud-IKL-directeur Vrehen kregen meer dan gedacht

Nieuws

14 februari 2022

De Limburgse landschapsstichting IKL heeft in totaal voor 1,8 miljoen euro betaald aan vennootschappen van de toenmalig directeur, Herman Vrehen. Dat schrijft NRC, de krant die de praktijken in eerste instantie onthulde, op basis van onderzoek van de curator van de vorig jaar failliet verklaarde stichting. Daarmee is het bedrag groter dan tot dusver bekend was.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock.com // BravissimoS

door Redactie Vf

Vrehen gaf tussen 2015 en 2021 opdrachten aan zijn eigen bedrijven. Hij zou een deel van het geld dat de stichting kreeg via inhuurconstructies naar zichzelf sluizen in plaats van het geld te besteden aan opdrachten. Toen NRC de feiten had onthuld zette toezichthouder CBF IKL onder verscherpt toezicht. Daarnaast ontstond er politieke ophef, waarbij het college van Gedeputeerde Staten van Limburg aftrad. IKL ging in juli 2021 failliet.

Curator Reinoud van Oeijen dook de afgelopen maanden in de administratie van de stichting en concludeert dat het totaalbedrag dat bij de vennootschappen van Vrehen belandde 1,8 miljoen euro is. Bij dat bedrag hoort in ieder geval de managementvergoeding van zeven ton die Vrehen ontving. De raad van toezicht van IKL was zich hiervan bewust, terwijl het uitkeren van een vergoeding van die grootte van het CBF niet mag. 

De curator doet volgens NRC nog onderzoek naar de grondslag en rechtvaardiging van de betaalde bedragen.

Bron: NRC
Meer over Fraude Herman Vrehen IKL Limburg NRC

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close