Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

CBF stelt IKL onder verscherpt toezicht na fraudevermoedens directeur Vrehen

Nieuws

29 maart 2021

Toezichthouder Goede Doelen CBF heeft de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) na een gesprek met de RvT onder verscherpt toezicht gesteld. De stichting kwam vorige week in het nieuws toen de NRC schreef over directeur Herman Vrehen, die opdrachten naar zijn eigen bv’s zou hebben gesluisd en een voor een Erkend goed doel te hoog salaris te hebben ontvangen.

Logo van CBF, toezichthouder Goede Doelen
Logo van CBF, toezichthouder Goede Doelen © CBF

door Redactie Vf

Hoewel de hertoetsing van de IKL voor 7 april op de agenda stond, was de NRC-berichtgeving over de directeur voor het CBF de druppel om eerder met ze af te spreken. Voor het NRC-artikel waren er bij de toezichthouder zelf al vragen ontstaan over het salaris van Vrehen.

‘Het gesprek is er om hoor en wederhoor toe te passen zodat we zelf als toezichthouder informatie krijgen over de gang van zaken,’ licht CBF-directeur Harmienke Kloeze toe. Na dat gesprek met de leden van de Raad van Toezicht van IKL heeft de toezichthouder besloten de stichting onder verscherpt toezicht te stellen. Ook roept het CBF de RvT-leden op hun verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. Vrehen is door het RvT al uit zijn functie ontheven.

De raad van toezicht van IKL heeft in reactie op het besluit van het CBF zowel een intern als een extern onderzoek ingesteld bij een onafhankelijk bureau. Daarmee is de kous nog niet af voor de toezichthouder. De stichting zou haar Erkenning kunnen verliezen als zij zich niet verbeteren.

Er zal vanuit de toezichthouder regelmatig contact zijn met de nieuwe RvT-leden, schrijft het CBF in een persbericht. ‘Over ongeveer vijf weken worden de resultaten van het externe onderzoek verwacht. Die resultaten worden met het CBF gedeeld. Dan wordt de status van de Erkenning opnieuw beoordeeld.’

Bron: CBF
Meer over CBF Fraude Toezicht Erkenning Herman Vrehen IKL

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close