Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Jaarlijks benefiet ‘Nederland staat op tegen kanker’ werft 11.136 KWF-donateurs

Nieuws

26 augustus 2021

KWF Kankerbestrijding heeft 11.136 nieuwe donateurs geworven met de jaarlijkse tv-special ‘Nederland staat op tegen kanker’. KWF heeft de nieuwe donateurs hard nodig, omdat de non-profit door de coronapandemie een deel van de onderzoekstijd verloren zag gaan en veel wervingsactiviteiten geen doorgang konden vinden.

Frits Sissing presenteert het eindresultaat van 'Nederland staat op tegen kanker' van 2021.
Frits Sissing presenteert het eindresultaat van 'Nederland staat op tegen kanker' van 2021. © Nederland staat op tegen kanker (screenshot NPO Start)

door Redactie Vf

Miljoenen schade

KWF Kankerbestrijding liep door de coronacrisis tientallen miljoenen mis en moest zelfs een hele ronde onderzoeksfinanciering uitstellen, vertelde directeur Carla van Gils bij Spraakmakers op NPO Radio 1. ‘In het medisch onderzoeksveld lag ook heel veel stil. Bijna negentig procent van onze kankeronderzoeken hebben – kort of lang – stilgelegen. De laboratoria waren dicht en we konden patiënten niet uitnodigen om mee te doen aan onderzoek. Soms betekende dat dat we onderzoek opnieuw moeten opstarten, met een hele nieuwe onderzoeksgroep. De resultaten lopen dus ook vertraging op; die komen later bij de patiënt terecht.’

Inmiddels is alles weer redelijk op de rit, vertelt KWF. De laboratorium- en bevolkingsonderzoeken zijn weer opgestart en de fondsenwerving wordt ook weer terug opgestart.

Benefietavond

Tijdens de liveshow, gepresenteerd door Frits Sissing, vertelden onderzoekers en deskundigen over het belang van hun werk en de rol van donateurs daarin, waren er muzikale optredens (onder andere van een gelegenheidsgroep bestaande uit Stef Bos, Lucas Hamming, Friday en Wouter Hardy) en transformeerden Wendy van Dijk en Janny van der Heijden in levende standbeelden. Net zoals andere jaren vertelden patiënten in mooie portretten hun persoonlijke verhaal.

Het was de elfde keer dat de benefietavond tegen kanker werd gehouden. Vorig jaar leverde de avond ruim 20.000 nieuwe donateurs op. Vermoedelijk loopt het aantal van dit jaar de komende dagen nog verder op.

Meer over KWF Kankerbestrijding TV Kankeronderzoek Nederland staat op tegen kanker Frits Sissing

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close