Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Warren Buffett weg als toezichthouder Bill & Melinda Gates Foundation

Nieuws

24 juni 2021

De 90-jarige multimiljardair en filantroop Warren Buffett stapt op als bestuurder bij de Bill & Melinda Gates Foundation (BMG), maakte hij zelf bekend in een verklaring van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway. ‘Mijn fysieke deelname is op geen enkele manier nodig om de doelen van BMG te behalen’, aldus Buffett.

Warren Buffett in 2015.
Warren Buffett in 2015. © Shutterstock // Kent Sievers

door Redactie Vf

Buffett’s vertrek bij de BMG Foundation betekent niet dat hij stopt met het weggeven van zijn vermogen. Hij bezit nog altijd ongeveer 238000 aandelen van Berkshire Hathaway, met een totale waarde van ongeveer 100 miljard dollar. De waarde van al die aandelen blijven bestemd voor filantropie, staat in de verklaring. Sinds 2006 schonk Buffett ongeveer 41 miljard aan verschillende filantropische instellingen, waaronder de BMG Foundation en andere non-profits, onder andere die van zijn familieleden.

‘Na zestien jaar mijn filantropische plan te hebben nagestreefd, ben ik verrukt met de resultaten. Alle vijf de stichtingen (die hij jaarlijks ondersteunt, red.) stippelen hun eigen koers uit en de leiders van alle vijf werken hard en effectief. Mijn eigen betrokkenheid is eigenlijk nul geweest, waardoor ik kan blijven doen waar ik van hou.’

Bill & Melinda Gates Foundation

Het vertrek van Buffett roept weer nieuwe vragen op over de stabiliteit van de Bill & Melinda Gates Foundation. Een paar maanden geleden maakte het koppel Gates bekend te gaan scheiden. Toen gaven ze aan dat de Foundation niet zou lijden onder hun persoonlijke situatie.

Lees Buffett’s hele verklaring op de website van Business Wire. 

Meer over Toezicht Verenigde Staten Donateurs Filantropie Bill & Melinda Gates Foundation Warren Buffett

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close