Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Filantropie-zwaargewichten Bill en Melinda Gates gaan scheiden

Nieuws

4 mei 2021

Microsoft-oprichter en multimiljardair Bill Gates (65) en zijn vrouw Melinda (56) gaan na 27 jaar huwelijk scheiden. Dat maakte Gates maandagavond bekend via zijn Twitterpagina. Het tweetal gaat nog wel verder met hun werk voor de Bill & Melinda Gates Foundation, de grootste goededoelenorganisatie op aarde.

Het kantoor van de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle (VS)
Het kantoor van de Bill & Melinda Gates Foundation in Seattle (VS) © Shutterstock // FocusFantastic

door Redactie Vf

Bill en Melinda Gates hebben lang en hard nagedacht voordat ze tot de conclusie kwamen om te scheiden, schrijft Bill in de verklaring. ‘De afgelopen 27 jaar hebben we drie geweldige kinderen grootgebracht en een stichting gebouwd die over de hele wereld actief is om mensen te helpen gezonde, productieve levens te leiden.’ Gates zegt dat het tweetal samen blijft werken aan de stichting, omdat beiden nog altijd overtuigd zijn van de missie.

De top van de Foundation

Of er binnenkort iets gaat veranderen in de top van de Bill & Melinda Gates Foundation is nog te bezien. De naamdragers van de stichting dragen alle verantwoordelijkheid voor de verdeling van het geld. Het afgelopen jaar richtte de stichting zich voornamelijk op de bestrijding van corona.

Bron: AD
Meer over Gezondheid Filantropie Bill Gates Coronavirus Bill & Melinda Gates Foundation

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close