Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Alpe d’HuZes weer niet naar Frankrijk: vijftiende editie opnieuw uitgesteld

Nieuws

19 april 2021

De organisatie van Alpe d’HuZes heeft opnieuw een streep gezet door de vijftiende editie van het wieler- en wandelevenement. Het coronavirus gooit net als vorig jaar roet in het eten. De organisatoren zetten twee andere evenementen op: een loterij op donderdag 3 juni en een nationale bewegingsdag op zaterdag 25 september.

Deelnemers tijdens Alpe d'HuZes, editie 2019.
Deelnemers tijdens Alpe d'HuZes, editie 2019. © Jannemieke Termeer

door Redactie Vf

Interim-voorzitter van Alpe d’HuZes George Koppens noemt de afgelasting zuur. ‘We hebben diverse scenario’s uitgebreid onderzocht. De traditionele eerste donderdag in juni komt te vroeg en ook het verschuiven van Alpe d’HuZes naar september is onverstandig. Hoe graag velen ook willen, er zijn door corona te veel beperkingen, onduidelijkheden en open eindjes – zowel hier en in Frankrijk – om een veilig en verantwoord evenement te organiseren.’

Alternatieve fondsenwervingsevenementen

Coppens benadrukt dat er nog veel meer geld voor kankeronderzoek nodig is, corona of niet. ‘De strijd tegen kanker moet weer zichtbaar op de kaart komen,’ aldus Coppens. ‘Wij organiseren daarom op 3 juni – de dag waarop oorspronkelijk Alpe d’HuZes zou plaatsvinden – een speciale loterij. Ook roepen we deelnemers, oud-deelnemers en alle anderen die kankerbestrijding een warm hart toedragen op om – verantwoord – op zaterdag 25 september in beweging te komen.’

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes werd in 2006 voor het eerst georganiseerd en groeide uit tot het grootste fondsenwervende evenement van Nederland. Deelnemers beklimmen de ‘Nederlandse alp’ Alpe d’Huez, alleen of in teamverband, zes keer. Vaak is er zo veel animo voor deelname dat de inschrijvingen voortijdig moeten sluiten.

Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en honderd procent van het opgehaalde geld komt ten goede aan kankeronderzoek. In 2019 werd met de actie 11,8 miljoen euro opgehaald.

Meer over KWF Kankerbestrijding Sport Kankeronderzoek Alpe d'HuZes Evenementen

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close