Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Alpe d’HuZes haalt ruim zeven miljoen op met virtuele toer door Nederland

22 juni 2020

Ook al waren de duizenden deelnemers niet in staat om de illustere Alp op te rijden, heeft de organisatie van Alpe d’Huzes toch een groot bedrag kunnen storten aan het Alpe d’Huzes / KWF Fonds. Bij de start van de speciale editie van de klimtocht voor kankeronderzoek maakte de organisatie bekend 7,2 miljoen euro ingezameld te hebben. Door het geld nu al te delen met onderzoekers valt het onderzoek naar kanker ook tijdens de coronacrisis niet stil.

Op Landgoed Hemmen, gelegen tussen Tiel en Arnhem, startte om 4.30 de speciale editie van Alpe d'HuZes tussen de kaarsen.
Op Landgoed Hemmen, gelegen tussen Tiel en Arnhem, startte om 4.30 de speciale editie van Alpe d'HuZes tussen de kaarsen. © Alpe d'HuZes / Jannemieke Termeer

door Redactie Vf

Alpe d’Huzes, special edition

Op 4 juni klonk het startschot voor de speciale corona-editie van Alpe d’Huzes; een virtuele toer door Nederland in het teken van ‘bezinnen, herdenken, herinneren, strijden, onderzoeken, het lieven vieren en samen klimmen’. De dag eindigde met een virtuele klim van de 'Nederlandse berg'.

Alpe d’Huzes is door de jaren heen uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement van Nederland, volledig georganiseerd door vrijwilligers en met een opbrengst die in zijn geheel naar kankeronderzoek gaat. In 2020 zou het maximumaantal mensen meedoen aan de klimtocht op de Alpe d’Huez, de berg die tijdens de Tour de France-etappes vaak uitgroeit tot een Nederlandse vesting. Iedere deelnemer aan het evenement beklimt de berg maximaal zes keer.

3 juni 2021

De jubileumeditie is met een jaar verschoven. De 15e editie zal nu plaatsvinden op 3 juni 2021 en is, zoals altijd, onderdeel van een hele koersweek, van 30 mei tot en met 4 juni.

Meer over KWF Kankerbestrijding Sponsoring Fondsenwerving Coronavirus Kankeronderzoek Alpe d'HuZes CoVid-19

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close