Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Eerste Kamer stemt in met introductie opt-in Telecommunicatiewet

11 februari 2021

De Eerste Kamer heeft op dinsdag 9 februari ingestemd met de nieuwe Telecommunicatiewet zoals deze op 26 januari in de Tweede Kamer werd aangenomen. Mede omdat de wetswijziging met algemene stem was aangenomen in het Lagerhuis stond het in de Senaat op de agenda als hamerstuk. De ingangsdatum voor het opt-in systeem is bepaald op 1 juli 2021, maar het zou ook nog uitgesteld kunnen worden naar 1 januari 2022.

Telemarketing
Telemarketing © Chainarong06 // Shutterstock

door Redactie Vf

In het wetsvoorstel zijn na het plenair debat van 20 januari twee amendementen opgenomen. De aanpassing ingediend door Palland (CDA) en Bromet (GL) heeft direct effect op het bellen voor charitatieve doeleinden. Voor goede doelen geldt in de nieuwe wet een verruiming van het begrip klantrelatie: zij mogen naast donateurs ook vrijwilligers en sympathisanten telefonisch blijven bereiken. Ook het amendement van Weverling (VVD) werd aangenomen, waarin staat dat de termijn waarbinnen de klantrelatie geldt niet kan worden bepaald zonder overleg met de Kamer.

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland laat weten dat ze binnenkort in overleg gaat met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om over de uitvoering van de amendementen te praten.

Meer over Telefonische fondsenwerving Goede Doelen Nederland Den Haag Politiek Eerste Kamer Telecomwet Hilde Palland Arne Weverling Laura Bromet

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close