Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Captain Tom Moore (100) overleden aan coronabesmetting

Necrologie

2 februari 2021

De honderdjarige veteraan Tom Moore, die wereldberoemd werd met zijn inzamelingsactie voor de Britse NHS, is overleden als gevolg van een coronabesmetting. Hij haalde aan het begin van de pandemie ruim dertig miljoen pond op door achter zijn rollator rondjes door zijn tuin te lopen.

Een Youtube still van Captain Tom Moore tijdens de viering van z'n 100ste verjaardag.
Een Youtube still van Captain Tom Moore tijdens de viering van z'n 100ste verjaardag.

door Marijn Thijs

Moore werd in juli vorig jaar op Windsor Castle nog geridderd door Queen Elisabeth vanwege zijn inzet en de gigantische opbrengst die hij bewerkstelligde.

Captain Tom had al enkele weken last van een longontsteking. Daarom was hij ook nog niet ingeënt tegen het virus. Een paar dagen geleden werd hij in het ziekenhuis opgenomen. De Britse publieke zorgdienst NHS reageerde op dat nieuws door zijn acties een 'bron van inspiratie voor het land' te noemen.

Bron: AD
Meer over Verenigd Koninkrijk Crowdfunding Sponsorloop Coronavirus CoVid-19 Tom Moore

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close