Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

De 100-jarige die met een sponsorloop 35 miljoen ophaalde

Column

4 mei 2020

Ken je het verhaal van Captain Tom? Deze Britse held uit de Tweede Wereldoorlog was 99 toen de corona-crisis uitbrak.

Een Youtube still van Captain Tom Moore tijdens de viering van z'n 100ste verjaardag.
Een Youtube still van Captain Tom Moore tijdens de viering van z'n 100ste verjaardag.

door Jeroen Talens

Maar Captain Tom trok zich niet veilig terug achter de gerania, welnee, hij deed wat hij zijn hele leven al doet: terugvechten. Hoe? Nou, door gewapend met zijn rollator 100 rondjes door zijn achtertuin te marcheren. Met zijn sponsorloop van 2,3 kilometer haalde hij ruim 35 miljoen euro op voor de National Health Service. In dit filmpje zie je hem in actie. Hij heeft dan 12,5 miljoen pond opgehaald, maar de giften blijven binnenstromen!

Op 30 april jl. vierde Captain Tom zijn 100ste verjaardag. En kreeg hij 75 jaar nadat hij zijn land en de vrijheid had gediend, de waardering die hem toekomt. Maar liefst 150.000 mensen namen de moeite om hem een kaartje te sturen. Niet naar zijn huis gelukkig, maar naar de school van zijn kleinzoon!

Meer over Coronavirus Tom Moore

Jeroen Talens

Columnist

Jeroen Talens is copywriter bij Happy Horizon Non-profit. Hij was vaste columnist van het Vakblad fondsenwerving van 2013 tot 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close