Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Nieuw amendement ingediend in dossier Telecommunicatiewet

2 december 2020

Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) heeft op 26 november een amendement ingediend voor het dossier rond de wetswijziging van de Telecommunicatiewet. Die zou het telefonisch contact voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden inperken. Hij stelt voor dat de termijn waarbinnen bestaande klanten die toestemming hebben gegeven benaderd kunnen worden ‘dient te worden voorgehangen aan beide Kamers’.

De skyline van Den Haag. DRK Foundation is gevestigd aan de Riviervismarkt in het Centrum.
De skyline van Den Haag. DRK Foundation is gevestigd aan de Riviervismarkt in het Centrum. © Shutterstock // NAPA

door Redactie Vf

‘Een dergelijke termijn kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben op de bedrijfsvoering van de betrokken marktpartijen en de gelegenheid van goede doelen tot het werven van fondsen,’ licht Weverling toe. Ook vindt hij de termijn van belang voor consumenten, omdat deze duidelijkheid geeft over hun bescherming tegen ongewenste telemarketing. 

De indiener wenst door middel van dit amendement de beide Kamers de gelegenheid te geven om de beoordeling van de feiten en omstandigheden die hebben geleid tot de termijn te kunnen wegen.

Plenair debat verschoven naar week 50

Het amendement zal meegenomen worden bij de plenaire bespreking van de wetswijziging, die ondertussen voor week 50 (8, 9 of 10 december) op de agenda staat. Door de coronacrisis-debatten heeft de reguliere agenda veel vertraging opgelopen en vinden er nog altijd begrotingsdebatten in navolging van Prinsjesdag plaats.

Meer over Telefonische fondsenwerving Goede Doelen Mona Keijzer Tweede Kamer Telecomwet Amendement Arne Weverling

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close