Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Dream or Donate-eigenaar niet vervolgd voor oplichting

Kort & Goed

25 november 2020

Robert-Jan Mastenbroek, eigenaar van donatiewebsite Dream or Donate, wordt niet vervolgd voor oplichting. Dat meldt de NOS op basis van een besluit van het Openbaar Ministerie. Bijna alle gedupeerden hebben inmiddels hun geld teruggekregen en daarmee zijn verdere stappen niet nodig.

Beeld ter illustratie: crowdfunding.
Beeld ter illustratie: crowdfunding. © Shutterstock // Andrey_Popov

door Redactie Vf

Eind augustus 2019 verdween crowdfundingsplatform Dream or Donate ineens van de radar. Daardoor bleven de mensen achter de tientallen inzamelacties die via de site liepen in het ongewis en met lege handen achter. Mastenbroek vertelde destijds dat er problemen met de site waren doordat deze gehackt was. Hij gaf vrij snel de garantie dat het verdwenen geld alsnog uitgekeerd zou worden en trof in september een schikking met 31 van de gedupeerden. In december bleek dat het merendeel van de slachtoffers hun ingezamelde geld uitbetaald had gekregen.

Omdat er ‘in een vroeg stadium is gekozen voor de aanpak van schadeloosstelling en dat nagenoeg helemaal afgerond is’, is bepaald dat er geen verdere actie nodig is, vertelt de politie aan RTV Oost. Volgens de politiewoordvoerder is dat voor de crowdfunders belangrijker dan verdere vervolging.

Mastenbroek laat de NOS weten dat hij de beslissing om hem niet verder te vervolgen al aan zag komen: ‘Ik had het wel verwacht.’

Bron: NOS
Meer over Crowdfunding Dream or Donate Oplichting Robert-Jan Mastenbroek

Gerelateerde berichten

Advertentie

Close