Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Cathelijne Broers gestart als directeur Cultuurfonds

Personalia

4 november 2020

Cathelijne Broers is de opvolger van Adriana Esmeijer bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze heeft per 1 november het directeurschap van de Nieuwe Kerk en Hermitage verruild voor de plek aan het hoofd van een van de grotere goede doelen van Nederland.

Cathelijne Broers.
Cathelijne Broers. © Prins Bernhard Cultuurfonds // Janiek Dam

door Redactie Vf

Broers studeerde kunstgeschiedenis en bedrijfskunde aan de Universiteit Utrecht en ging vervolgens aan de slag bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en als secretaris in de Raad van Bestuur van de NOS. In 2002 kwam zij bij expositielocatie De Nieuwe Kerk en cultureel centrum De Hermitage in onze hoofdstad terecht. Negen jaar later werd ze algemeen directeur van de organisatie.

In een interview voor het magazine van het Cultuurfonds vertelt Broers dat ze verheugd is om op een landelijk niveau en over de gehele breedte met cultuur bezig te gaan. ‘Dat is voor mij, als culturele omnivoor, ronduit geweldig. Deze baan komt niet elke dag vrij. Ik ben heel blij dat het is gelukt.’

Het Cultuurfonds speelt een belangrijke rol voor de culturele sector tijdens de coronacrisis. Het fonds lanceerde verschillende campagnes, waaronder ‘Houd cultuur levend’, en startte het Kickstart Cultuurfonds in samenwerking met partners zoals de BankGiro Loterij.

Meer over Cultuur Cultuurfonds Adriana Esmeijer Prins Bernhard Cultuurfonds Kickstart Cultuurfonds Cathelijne Broers

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close