Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Cultuur in coronatijd: BankGiro Loterij en private fondsen lanceren Kickstart Cultuurfonds

Kort & Goed

3 juli 2020

Vanaf 15 juli kunnen theaters, podia, musea en theaterproducenten dankzij het Kickstart Cultuurfonds een financiële bijdrage aanvragen. Met de ruim zestien miljoen in het noodfonds kunnen cultuurinstellingen en -makers zich weerbaar maken in de anderhalvemetermaatschappij,

Logo Kickstart Cultuurfonds
Logo Kickstart Cultuurfonds

door Redactie Vf

Het Kickstart Cultuurfonds is een gezamenlijk initiatief tussen de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Het initiatief geniet daarnaast steun van een aantal andere partijen, waaronder Stichting Droom en Daad, Fonds 1818 en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Door de coronacrisis is het de afgelopen maanden onmogelijk geweest om zalen te vullen. Nu de maatregelen iets aan kracht afnemen, kunnen de deuren weer open voor een beperkt aantal bezoekers. Om dat te kunnen doen moeten wel de nodige voorbereidingen worden getroffen, zeker ook omdat zomaar de deuren open gooien in veel gevallen niet  rendabel is. ‘Met het Kickstart Cultuurfonds kan het publiek weer fysiek in aanraking komen met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar in een vitale samenleving,’ aldus de initiatiefnemers. 

‘Geweldig dat de private fondsen met dit initiatief komen,’ vindt ook minister van OCW Van Engelshoven. ‘Het is een belangrijke steun in de rug voor al die talenten uit de culturele en creatieve sector. Het biedt meer mogelijkheden voor nieuwe voorstellingen, concerten en exposities. En daar heeft het publiek ook echt behoefte aan.’

Instellingen die geen meerjarige exploitatiesubsidie ontvangen van de ministeries van OCW of VWS, of de Rijkscultuurfondsen, kunnen zich tot 10 juli oriënteren op het indienen van een aanvraag. Vijf dagen daarna kunnen de eerste podia, musea en producenten zich aanmelden.

Meer over Cultuur Museum Coronavirus CoVid-19 Kickstart Cultuurfonds Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Theater

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close