Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Deelnemers Care-A-Lot kunnen nu ook spelen voor MS Fonds en Huidfonds

3 november 2020

Spelers van de goededoelenloterij Care-a-Lot kunnen vanaf nu ook meespelen voor het Nationaal MS Fonds en het Huidfonds. De gezondheidsloterij groeit daarmee, ondanks de coronacrisis, verder.

Care-A-Lot.
Care-A-Lot.

door Redactie Vf

Care-a-Lot (een loterij van FAIRSHARE) werd eerder dit jaar gelanceerd. De deelnemer kiest zelf voor welk goed doel ze willen meespelen: een insteek die nu ook meer goede doelen aan begint te spreken. Een lot kost vijf euro, waarvan veertig procent gegarandeerd naar het goede doel gaat. Win je de jackpot, dan ben je een miljoen euro rijker.

Bij de lancering waren Voeding Leeft en Stichting ALS Nederland betrokken. Nu komen daar met het Huidfonds en het Nationaal MS Fonds twee nieuwe organisaties bij. Het Huidfonds zet zich in voor de 1,2 miljoen Nederlanders die een huidaandoening hebben, door problemen bespreekbaar te maken, voorlichting te geven en kwaliteit van leven te verbeteren. ‘Het fonds ziet Care-a-Lot als een leuke en spannende aanvulling op haar fondsenwervende activiteiten,’ schrijft de loterij. 

Het MS Fonds stijdt voor een beter leven voor mensen met multiple sclerose (MS), een ernstige ziekte waarvoor nog geen medicijnen bestaan. Het fonds financiert onderzoeken en ontwikkelt activiteiten om de kwaliteit van zowel de zorg voor als het leven van de patiënt te verbeteren. Deelnemers van Care-a-Lot kunnen daar vanaf nu een steentje aan bijdragen.

De loterij zegt te verwachten dat er meer organisaties zich in de toekomst bij het Care-a-Lot platform zullen gaan voegen.

FAIRSHARE

FAIRSHARE was eerder dit jaar de eerste Nederlandse organisatie in dertig jaar die een loterijvergunning wist te verwerven. Oprichter Roelant Reizevoort: "We willen daarbij nadrukkelijk een aanvulling zijn op de bestaande loterijen. Zo worden we door hen ook gezien."

Meer over Loterijen Stichting ALS Goede Doelen Loterijen FAIRSHARE Loterij Care-a-Lot Nationaal MS Fonds Huidfonds Voeding Leeft

Advertentie

Close