Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Maag Lever Darm Stichting collecteert medio juni als eerste weer aan de deur

27 mei 2020

Nu we voorzichtig aan het einde van de golf coronabesmettingen zijn aanbeland, kan er weer iets meer op het gebied van face-to-face fondsenwerving. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) heeft daarom besloten om hun fysieke collecte door te laten gaan, zij het met een paar extra veiligheidsmaatregelen. De collecte staat gepland in de week van 15 tot en met 20 juni.

Campagnebeeld voor de collecte van MLDS.
Campagnebeeld voor de collecte van MLDS. © MLDS

door Redactie Vf

De huis-aan-huisdonateurswerving van Erkende Goede Doelen kan met inachtneming van een streng protocol weer opgestart worden, schrijft toezichthouder goede doelen CBF. MLDS hanteert daarvoor de door DDMA opgestelde handleiding voor werken, werven en collecteren in de anderhalvemetersamenleving.

Daar staan maatregelen in voor zowel de collectant als de donateur. Zo worden collectanten geacht te allen tijde voldoende afstand te houden van de voordeur en alleen op pad te gaan. De collectanten worden geacht voor en na iedere collecteronde de handen te wassen en de collectebus schoonmaken. Tenslotte moeten organisaties acceptatie op afstand faciliteren en het wervingsproces zo veel mogelijk digitaliseren.

MLDS geeft gehoor aan die oproep door dit jaar geen contante giften in te zamelen. Collectanten (alleen jonger dan zeventig jaar) gaan op pad met een kartonnen collectebus waarop een grote QR-code is afgebeeld. Er kan dan mobiel gedoneerd worden door die code te scannen.

Vanzelfsprekend blijft digitaal doneren ook een optie. De afgelopen maanden haalden verschillende organisaties digitaal geld op, zoals ZOA, de Hartstichting en het Longfonds.

Download de handleiding Werken, werven en collecteren in de anderhalvemetersamenleving van DDMA hier.

Meer over CBF Collecteren Huis-aan-huiscollecte QR Coronavirus CoVid-19 Digitale collecte MLDS

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close