Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Instagram maakt live donaties mogelijk

Kort & Goed

30 april 2020

Sinds deze week is het mogelijk om via Instagram Live donaties op te halen voor non-profit organisaties, zo meldt Instagram op haar officiële blog.

Het logo van Instagram in een roze tegel.
Het logo van Instagram in een roze tegel. © Instagram

door Redactie Vf

Instagram meldt dat het nu mogelijk is om via de 'Live' functionaliteit donaties op te halen voor non-profits. Van de opgehaalde donaties gaat 100% rechtstreeks naar de beneficiant. 

Live donaties gebruiken

Om gebruik te maken van de nieuwe functionaliteit moet je onderaan het scherm op Live klikken. Vervolgens dien je te kiezen voor 'Fundraiser' en dan kies je de desbetreffende nonprofit. De organisatie waarvoor je geld wilt ophalen moet dus wel zelf op Instagram actief zijn.

Instagram live fundraisers 1

Tijdens de live uitzending kun je zien hoeveel kijkers doneren en hoeveel geld er is opgehaald. Ook is het mogelijk om individuele bijdrage te zien, en om donoren live te bedanken. 

Facebook fundraiser

Eerder werd al de mogelijkheid geintroduceerd om fondsenwervingacties die op Facebook waren begonnen te delen via een link op Instagram. 

Meer over Facebook Instagram

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close