Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Facebook Fundraisers beschikbaar voor individuele gebruikers

4 juli 2016

160 miljoen Amerikaanse Facebook gebruikers kunnen pagina aanmaken om geld op te halen voor non-profitorganisaties.

 

door Redactie Vf

Na een eerste fase waarbij slechts goede doelen toegang hadden tot de nieuwe toolset ‘Fundraisers’, zijn deze opties nu ook opengesteld voor individuele gebruikers. Iedereen in Amerika – zo’n 160 miljoen gebruikers – kan nu een pagina aanmaken op Facebook waarmee campagne kan worden gevoerd voor het goede doel (een 501(c)3 nonprofit naar keuze).

Met de campagnepagina kunnen gebruikers geld op halen, fondsenwervingsdoelen stellen, en vrienden en volgers van informatie voorzien. Facebook: ‘Fundraisers stelt iedereen die een non-profitorganisatie een warm hart toedraagt in staat om op een specifiek daarvoor bestemde pagina hun verhaal te vertellen, anderen in aanraking laten komen met de missie van de non-profit en mensen enthousiasmeren om een financiële bijdrage te leveren.’

Fundraisers voor non-profits

Herfst 2015 lanceerde Facebook de Fundraisers al voor non-profits.  O.a. Mercy Corps, National MS Society en World Wildlife Fund integreerde toen al  met succes campagnepagina’s met een donatiebutton op hun Facebookpagina.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close