Advertentie

Procurios StayUnited

Institute of Fundraising per april officieel Erkend

Kort & Goed

2 april 2020

Zevenendertig jaar geleden werd het Britse Institute of Fundraising opgericht, nu heeft het een mijlpaal te vieren. Op 31 maart 2020 mocht het genootschap haar officiële Erkenning in ontvangst nemen. Door de Royal Charter zal de status van fondsenwerving toenemen als gerespecteerd beroep. Het betekent feitelijk de maatschappelijke erkenning van het vak van fondsenwerver.

De oorkonde waarmee het Institute of Fundraising formeel tot Erkend beroep is benoemd.
De oorkonde waarmee het Institute of Fundraising formeel tot Erkend beroep is benoemd. © Twitter @ioftweets

door Marijn Thijs

Het 'Chartered Institute of Fundraising' is al een tijdje bezig met het verder professionaliseren van de fondsenwervingsbranche in het Verenigd Koninkrijk. 

Erkende status

Een beroep met een erkende ('chartered') status draagt vanuit een hoog niveau van gespecialiseerde vakkennis en vakbekwaamheid bij aan de gemeenschap. Erkende professionals zijn op hun beurt mensen die een specifiek niveau, vaardigheid of bevoegdheid in een bepaald vakgebied hebben behaald.

'De Erkenning laat zien dat fondsenwerving als professioneel vak erkend wordt, het speigelt professionele vaardigheden en jouw toewijding aan leren en ontwikkeling. Het erkent de enorme bijdrage die jullie allemaal leveren om de wereld een betere plek te maken,' schrijft het Institute of Fundraising op Twitter, gericht aan haar leden.

'Hoewel fondsenwervende activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn opgeslokt door het coronavirus, is het enkel met jullie professionaliteit en ervaring dat goede doelen fondsen kunnen blijven werven om aan de grotere vraag te voorzien, of om hun inspanningen voort te zetten voor de doelen of gemeenschappen die ze dienen.'

Rebrand

Het fondsenwerversinstituut is op dit moment aan het werk aan haar nieuwe identiteit en lanceert binnenkort een vernieuwde website.

Bron: IOF
Meer over Erkenning Institute of Fundraising Fondsenwerving Professionalisatie Royal Chartered

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur Web & Social

Als redacteur Web & Social houdt Marijn zich bij Vf vooral bezig met Fondsenwerving.nl en de productie van de Vf-podcastseries. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving. Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde.

Close