Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Institute of Fundraising per april officieel Erkend

Kort & Goed

2 april 2020

Zevenendertig jaar geleden werd het Britse Institute of Fundraising opgericht, nu heeft het een mijlpaal te vieren. Op 31 maart 2020 mocht het genootschap haar officiële Erkenning in ontvangst nemen. Door de Royal Charter zal de status van fondsenwerving toenemen als gerespecteerd beroep. Het betekent feitelijk de maatschappelijke erkenning van het vak van fondsenwerver.

De oorkonde waarmee het Institute of Fundraising formeel tot Erkend beroep is benoemd.
De oorkonde waarmee het Institute of Fundraising formeel tot Erkend beroep is benoemd. © Twitter @ioftweets

door Marijn Thijs

Het 'Chartered Institute of Fundraising' is al een tijdje bezig met het verder professionaliseren van de fondsenwervingsbranche in het Verenigd Koninkrijk. 

Erkende status

Een beroep met een erkende ('chartered') status draagt vanuit een hoog niveau van gespecialiseerde vakkennis en vakbekwaamheid bij aan de gemeenschap. Erkende professionals zijn op hun beurt mensen die een specifiek niveau, vaardigheid of bevoegdheid in een bepaald vakgebied hebben behaald.

'De Erkenning laat zien dat fondsenwerving als professioneel vak erkend wordt, het speigelt professionele vaardigheden en jouw toewijding aan leren en ontwikkeling. Het erkent de enorme bijdrage die jullie allemaal leveren om de wereld een betere plek te maken,' schrijft het Institute of Fundraising op Twitter, gericht aan haar leden.

'Hoewel fondsenwervende activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn opgeslokt door het coronavirus, is het enkel met jullie professionaliteit en ervaring dat goede doelen fondsen kunnen blijven werven om aan de grotere vraag te voorzien, of om hun inspanningen voort te zetten voor de doelen of gemeenschappen die ze dienen.'

Rebrand

Het fondsenwerversinstituut is op dit moment aan het werk aan haar nieuwe identiteit en lanceert binnenkort een vernieuwde website.

Bron: IOF
Meer over Erkenning Institute of Fundraising Fondsenwerving Professionalisatie Royal Chartered

Gerelateerde berichten

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close