Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Kentaa en voordekunst slaan handen ineen voor culturele crowdfundingsprojecten

Kort & Goed

24 oktober 2019

Kentaa en ‘voordekunst’ lanceren een nieuw crowdfundingsplatform voor culturele instellingen: Creative Funding. Het platform komt hand in hand met een bijbehorend adviestraject. Door de samenwerking worden de paradepaardjes van de twee organisaties - het framework online fondsenwerving van Kentaa en de expertise en begeleiding van voordekunst – gecombineerd.

Beeld ter illustratie: crowdfunding.
Beeld ter illustratie: crowdfunding. © Shutterstock // Andrey_Popov

door Redactie Vf

Creative Funding biedt organisaties de kans om interessante mogelijkheden op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer te ontdekken. Dit jaar is er plek voor tien instellingen om deel te nemen aan dit traject. De open call voor het eerste half jaar is nu geopend.

Begeleiding

Deelnemers worden door een crowdfundingexpert van voordekunst aan de hand genomen en intensief begeleid. Ook na de campagne ondersteunt het culturele crowdfundingsplatform de deelnemer door middel van advies over onder andere het relatiebeheer. Doordat de campagnes op het framework van Kentaa draaien kunnen organisaties hun eigen pagina’s inrichten met hun eigen huisstijl.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. ‘Wij zijn onder de indruk hoe voordekunst de sector helpt met innovatie op het gebied van fondsenwerving. Ik kijk er naar uit om met hen een volgende stap te zetten en in Creative Funding de krachten te bundelen,’ zegt managing director Marc Schoutens van Kentaa. De directeur van voordekunst, Roy Cremers, kijkt vooral uit naar het gangbaarder maken van crowdfunding als wervingsvorm voor de culturele sector. ‘In het driejarige traject zetten we samen met Kentaa in op het duurzaam betrekken van donateurs en fans,’ aldus Cremers.

Bereik

Voordekunst was verantwoordelijk voor de crowdfunding van meer dan 3800 projecten via haar platform. Voor die initiatieven werd ruim 25 miljoen euro opgehaald. De platforms van Kentaa worden op dit moment door ongeveer 150 organisaties geraadpleegd.

Bron: Kentaa
Meer over Cultuur Kentaa Technologie Crowdfunding Marc Schoutens Creative Funding Voordekunst

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close