Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De Issuekalender: hoe meer issues hoe beter

20 december 2022

Issues zijn onderwerpen die in de samenleving spelen. Vaak zijn ze door iemand of door een organisatie op de kaart gezet of ontstaan door maatschappelijke of politieke veranderingen. Soms komen ze ook overwaaien uit het buitenland. Denk daarbij bijvoorbeeld aan MeToo of aan de Black Lives Matter-beweging.

Voorbeeld van een issue: protesteren tegen klimaatverandering.
Voorbeeld van een issue: protesteren tegen klimaatverandering. © Holli / Shutterstock.com (bewerkt door Issuemakers)

door Mayke van Keep

De meeste organisaties zijn niet blij als er issues spelen rondom hun organisatie: problemen houden ze graag zo ver mogelijk van zich vandaan en proberen de bedreiging zo snel mogelijk weg te managen. Iedereen hoopt altijd dat deze ‘overwaaien’ of klein blijven. De ervaring leert echter dat dit meestal ijdele hoop is. Een issue dat sluimert komt altijd – vroeg of laat – naar boven en vaak op een moment dat het juist niet uitkomt.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Maatschappij Strategie Issuekalender Mayke van Keep Vf 24-6 Black Lives Matter Issuemakers Issuemanagement Issues MeToo
Mayke van Keep

Mayke van Keep

Gastauteur

Mayke van Keep is, samen met haar zus Sybrig, sinds vijftien jaar oprichter en eigenaar van Issuemakers, een adviesbureau dat organisaties adviseert en ondersteunt die maatschappelijke impact hebben of willen maken. Ze adviseren maatschappelijke, commerciële als ook overheidsorganisaties. Issuemakers geeft al 15 jaar de Issuekalender uit. Ook organiseren zij workshops over hoe fondsenwervende organisaties beter om kunnen gaan met issues. www.issuemakers.nl

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close