Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Gerda Kranendonk over fondsenwerving: ‘Ik vind het mooi dat fondsenwerving zo meetbaar is’

18 oktober 2022

In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Gerda Kranendonk, die zich met haar eenmanszaak Miss Message op projectbasis inzet voor een groep van acht tot tien uiteenlopende goede doelen, waaronder het Nationaal MS Fonds, World Animal Protection en CliniClowns. Doordat ze op veel verschillende plekken werkzaam is, zijn haar opdrachten heel verschillend van karakter.

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Ik ben er echt in gerold. Ik studeerde bestuurskunde en ik kwam terecht bij bureau Mediad, die de Chari-Barometer uitgaf. Uiteindelijk gingen zij een onderzoek doen voor Memisa naar het heractiveren van ‘slapende’ donateurs waar ik aan meewerkte. Memisa was toen op zoek naar een fondsenwerver, en zij vroegen vrij snel of ik dat wilde doen. Ik wist op dat moment nog niet zoveel, maar ik ben goed ingewerkt door collega’s en heb aan de Universiteit Utrecht de opleiding Marketing, fondsenwerving en sponsoring gedaan. Daarna ging ik door naar Mensen in Nood, en die werden samen Cordaid. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor het merkportfoliobeleid, dat was een heel interessant proces. Toen heb ik nog een tijdje voor PSI gewerkt en als Marketing Manager bij de Postcode Loterij; dat was een offer you can’t refuse op het snijvlak van commercieel en goede doel.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Direct Mail Direct Marketing Over fondsenwerving Data Nationaal MS Fonds Acceptgiro Vf 24-4 Gerda Kranendonk Miss Message ZZP

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close