Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Niketan: een servet dat tafellaken wil worden

17 maart 2022

Niketan heeft na een succesvolle pitch de Impact Challenge Award 2021 gewonnen. Oprichter Antoinette Termoshuizen is als vrijwilliger al 24 jaar dagelijks aan het werk voor Niketan. Een kleine organisatie die tijdens de pandemie het roer snel heeft omgegooid. Ruim vijfhonderd gezinnen konden blijven rekenen op steun. Reden voor een gesprek met deze gepassioneerde oprichter.

door Gea Broekema-Procházka

Wat is de reden dat je voor kinderen in Bangladesh bent gaan werken?

‘Voor de oprichting van Niketan heb ik drie jaar voor het Liliane Fonds in Bangladesh gewerkt. Niet alles ging toen goed. Ik ben daar neergestoken door een schizofrene man, raakte verlamd en moest terugkeren naar Nederland voor revalidatie.’ Hoewel Termoshuizen blijvende neurologische schade heeft overgehouden, wilde ze na de herstelperiode toch weer terug naar Bangladesh. Maar het was te zwaar en ze keerde terug naar Nederland. Toch leverde deze periode haar ook wat op. ‘Ik ervoer mijn eigen beperking eigenlijk als een prachtige kans om echt te voelen wat de kinderen in Bangladesh doormaken. Nadat ik terug was uit Bangladesh heb ik de stichting opgericht.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over CBF Ontwikkelingssamenwerking Impact Challenge Award Niketan Vf 24-1 Antoinette Termoshuizen Bangladesh Handicap Robin Aerts

Gea Broekema-Procházka

Gea Broekema-Procházka werkte zelf jarenlang in de goededoelensector, onder andere bij het VUmc als hoofd fondsenwerving. Ook bij KWF was zij als hoofd fondsenwerving werkzaam. Later zette zij zich als directeur-bestuurder in voor Alzheimer Nederland.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close