Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

SeeYou Foundation terug naar haar wortels na loskoppeling van Light for the World

Reportage

17 mei 2021

De naam van een goededoelenorganisatie is een van haar belangrijkste krachten. Het is een visitekaartje dat vertelt wat je doet en dat, als je een beetje geluk hebt, uitgroeit tot een begrip in de maatschappij. Toch zijn er altijd wel een paar organisaties die van naam wisselen, bijvoorbeeld omdat ze fuseren met een andere non-profit of hun focus verleggen. Zo ook de Nederlandse tak van Light for the World, die zich per 2021 loskoppelde van de internationale organisatie en als ‘Stichting SeeYou’ voor zichzelf begon. Uit hun ervaringen blijkt dat er achter zo’n naamswisseling veel meer schuilgaat.

Dicky op bezoek in een vaktrainingscentrum voor jongeren
met een beperking in Pursat, Cambodja.
Dicky op bezoek in een vaktrainingscentrum voor jongeren met een beperking in Pursat, Cambodja. © Stichting SeeYou

door Marijn Thijs

Dark & Light Blindcare

SeeYou is de derde naam die de organisatie voor oogzorg en de positie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden draagt. In 1982 stonden oogarts Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny, twee reislustige christenen die tijdens hun avonturen in Afrika en Azië geraakt waren door bedelende blinden langs de weg, aan de wieg de organisatie die toen Dark & Light Blindcare heette. In de jaren erna ontwikkelde Dark & Light zich van particulier initiatief naar een professionele organisatie, met de focus op zorg en inclusiviteit. Tegen het einde van de jaren negentig en het begin van de nieuwe eeuw ontwikkelde de non-profit zich als expert op het gebied van oogzorg en inclusie in ontwikkelingslanden en genoot de organisatie goede banden met mede-christelijke organisaties, zoals Dorcas, Tearfund en Red een Kind.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Goede Doelen Ontwikkelingssamenwerking Rebranding Vf 23-2 Dicky Nieuwenhuis Light for the World Stichting SeeYou

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close